В Германия локдаунът се удължава до 14 февруари и се въвеждат

...
В Германия локдаунът се удължава до 14 февруари и се въвеждат
Коментари Харесай

Германия удължи локдауна до 14 февруари

В Германия локдаунът се удължава до 14 февруари и се вкарват още по-строги ограничения за ограничение на контактите. Училищата и детските градини остават затворени, оповестиха немските медии.

За магазините и публичния превоз се вкарва наложителното носене на висок клас маски - FFP2 или KN95. Те са по-скъпи, предходната седмица бяха въведени в Австрия и Бавария.  Работата от у дома трябва да бъде застъпена оптимално. Работодателите би трябвало да дадат опция на своите чиновници да работят от у дома на всички места, където това е допустимо - до 15 март. Ресторантите и другите заведения за публично хранене остават затворени, както и театри, музеи, фитнес зали и множеството магазини - ще работят единствено тези, които оферират съществени артикули.

Предварително обсъжданите по-строги ограничения като въвеждане на вечерен час, ограничение на напредванията в избран радиус или граничен надзор по отношение на прилежащите страни не бяха възприети. Остават ограниченията за частните контакти - едно домакинство плюс най-много още един човек, а в районите, в които броят на случаите е висок, биха могли да бъдат разпоредени и ограничавания за придвижването.

Вирусолози подлагаха на критика решението на канцлерката Меркел и премиерите на федералните провинции, че и тези ограничения няма да доведат до внезапен спад в случаите, базирайки се на опита на прилежащите страни.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР